Alice Bah Kuhnke. Detta är vår nya kulturminister

Alice Bah Kuhnke, en tidigare media profil inom svensk TV och radio samt en av grundarna till Sektor 3 har nu blivit vår nya kulturminister. Att vara kulturminister kan vara ett utsatt jobb, vilket Alice Bah Kuhnke fick erfara efter bara fyra veckor vid makten, där hennes parti anklagades för att vara helt utan kulturellt partiprogram samt sakna kulturpolitiska visioner.

Detta kan bero på Alice Bah Kuhnkes avsaknad av erfarenhet inom politiken, då hon blev vald till kulturminister i Stefan Löfvens regering efter att bara varit medlem i Miljöpartiet tre dagar. Detta borde vara ett rekord i snabbhet att bli vald till en ministerpost efter medlemskap i ett svenskt parti.

Vad har Alice Bah Kuhnke, som gör henne till ett bra val för kulturministerposten

Alice Bah Kuhnke är född i Horda, Småland och har en far från Gambia och en mor från Sverige. Hon startade en karriär som friidrottare, där hon lyckades bli en av Sveriges bästa 200 meters löpare under sent 80-tal.

Efter detta så inleddes hennes TV karriär 1992, med ansvar för Disney Club i SVT. Mellan 1998 och 1999 hade hon en egen pratshow i TV, och har efter det haft många olika poster inom populära TV-program såsom bland annat Kalla Fakta.

När hon blev trött på TV karriären började hon studera politik. Hon har efter det haft en del tunga poster såsom Vice President för YMCA Sverige, Generalsekreterare för Rättvisemärkt Handel samt även varit marknadsföringsansvarig inom försäkringsjätten Skandia. Alice Bah Kuhnke arbetar även som en styrelsemedlem för Internetkonsulten Doberman.

Hur som helst så får vi önska Alice Bah Kuhnke lycka till som kulturminister

Kommer nu hennes kunskaper att räcka till för att utföra detta jobb. För några veckor sedan så hade det svaret varit nej, då det var på gång med ett svenskt nyval vilket förmodligen hade förändrat det mesta. Under jul och nyår så kom dock de olika politiska blocken överens om ett blocköverskridande samarbete, vilket gör att alla kan sitta kvar på sina poster. Så tiden få utvisa hur det kommer att gå inom den politiska karriären för Alice Bah Kuhnke.