Flera personer dödade i attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo

Det fruktansvärda och avskyvärda attentatet mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo, lämnade ett spår av ond bråd död. Vid detta attentat dödades tolv människor, och elva personer fick föras till sjukhus med skador.

Detta attentat mot yttrande- och tryckfriheten har lett till stora demonstrationer i Frankrike. Vad vi nu kan fortsätta att kalla för tryckfrihet, och vad som ska låtas gå under denna bleka regel kan dock diskuteras. Vi kan förmodligen inte fortsätta att låta kränkningar, hån och lögner få gömma sig under denna egentligen mycket bra regel. Det som har hänt är att regeln har fått en karaktär av att inte inneha någon form av medmänsklighet eller verklighetsförankring, utan enbart används till ren och skär ekonomisk och personlig vinning.

Genom detta uttryck så ställer vi oss naturligtvis inte bakom detta hemska dåd, utan ser på detta som ett dåd utfört av mindre intelligenta personer som har för vana att ta till våld och vapen i varje situation som de inte kan förstå sig på genom en intelligent konversation eller ett uttryck i samma form som det de fått. Vi kan dock inte heller ställa oss bekom satirtidningen Charlie Hebdo och deras fortsatta förnedring och förtal gentemot den muslimska torn och deras värderingar med skydd av tryckfrihetslagen.

Det har på bägge sidor fått pågå alldeles för länge, och drivits till en punkt då de som alltid tar till vapen när det gäller att lösa en konflikt gjort det ytterligare en gång. Är det nu så att de militanta muslimerna känner sig sårade och förnedrade, varför inte läsa en bok och lära sig kunskapen i att slå tillbaka genom ord och förhandling.

Något som denna militanta del av den muslimska tron borde läsa, är också deras egen heliga skrift, Koranen. I denna egentligen vackra bok, där handlingen behandlar hur du ska uppträda mot både dina vänner och fiender är det inte mycket som relaterar till våld utan mer och att förlåta. Hur någon kan misstolka ett heligt budskap så illa finns det nog inga svar på.