Stefan Löfven, vem är vår nya statsminister?

Kjell Stefan Löfven, vår nya statsminister född 1957, Hägersten, Stockholm. Blev fosterbarn redan efter 10 levnadsmånader. Hans mor kunde inte klara av att ta hand om två barn, och hans far dog innan han ens hunnit träffa sin yngsta son. Låter som ett tragiskt sätt att börja beskriva vår nya statsminister, Stefan Löfven, men detta är fakta.

I vilket fall så gick livet vidare för vår statsminister som en liten knatte. Hans fosterpappa, Ture Melander, numera avliden var skogs och fabriksarbetare, Hans fostermamma, Iris Melander, var hemsamarit. Stefan Löfven har också två syskon från sin fosterfamilj.

Stefan Löfven under sin uppväxt

Som ung var Stefan Löfven aktiv inom olika sporter med ishockey som största intresse. Han tog jobb inom skogsarbete som hans fosterfar. Med stort intresse i Olof Palme och Socialdemokraternas internationella arbete, var Stefan Löfven delaktig i starten av Sunnersta SSU-förening. En SSU-förening som han senare blev ordförande och ledare för. Värnplikt utfördes inom flyget på Jämtlands flygflottilj. Det dröjde enda till Stefan Löfven nått 22 års ålder innan kontakt återupptogs med hans riktiga mor och äldre bror.

Vad har Stefan Löfven för tidigare meriter

Stefan Löfven är en mångsidig man, med många strängar på sin lyra. Med meriter som internationell sekreterare för Metallarbetareförbundet, styrelse ledamot i Nordiska Metall och styrelsesuppleant i Europeiska Metallarbetarefederationen så är detta en man som är van vid att ta beslut samt vara aktiv i olika former av möten.

Stefan Löfven har varit Socialdemokraterna trogen hela sitt liv från 13 år fyllda. Nådde Socialdemokratiska partiets verkställande utskott 2005, och valdes till partiordförande av en enad partistyrelse 2012. Nu har Stefan Löfven nått enda till den Svenska statsministerposten. Inte illa för en liten kille från Hägersten med fosterföräldrar.